top of page
Obrázek autoraMichaela Suchá

Fazolky s tofu

Slibovala jsem vám, že budu zveřejňovat i příspěvky na téma zdravý životní styl. Tenhle můžete brát jako první vlaštovku. Nemám moc času, proto se snažím pro sebe připravovat velmi jednoduchá a rychlá jídla. Na rozdíl od ostatních členů rodiny nejsem masožravec, takže u nás doma je to většinou tak, že sobě dělám jídlo extra.Tedy pokud zrovna nenatrefím na něco, co chutná všem.

Jedna porce

200 g mražených nebo čerstvých fazolových lusků

1 lžíce řepkového oleje (já prostě na pánev používám řepkový, žádný oliváč)

1/2 tofu - buď bylinkového nebo natural

bylinková sůl nebo směs bylinkového koření + špetka soli

1 ks rozšlehaného vajíčka


Na pánvičku dáme olej, rozpálíme a přidáme pokrájené fazolky, nakrájené tofu a restujeme. Přidáme bylinkovou sůl nebo to, co máme po ruce. Fazolky po orestování nahrneme na stranu pánve a na volnou stranu nalijeme rozšlehané vajíčko. Rychle usmažíme a celé přendáme na talíř. Variantně lze použít jakoukoliv zeleninu, která je vhodná na restování, prostě co kdo rád.


Nechtějte po mně, abych počítala kalorie, to mě přešlo už před lety :) Podle mého skromného názoru je to slušná porce zdravé večeře. Ano, chlap se z toho asi nenají, ale mně tato porce vyhovuje i po náročnějším cvičení.


Tak co na to říkáte? Vyzkoušíte? Budete chtít více takových příspěvků?


289 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page