top of page
Obrázek autoraMichaela Suchá

Pečující podkladová báze

Nejjednodušší verze, která má něco navíc :). Miluji podkladové báze, protože krásně vyhladí pleť a připraví jí pro aplikaci makeupu, klasického i minerálního. Tuto bázi určitě zvládnete vyrobit, protože základ se tvoří z Mishamixu. Ze všeho nejdříve si tedy připravíme Misha mix podle tohoto návodu z 12 g Glyceryl stearate citrate a 88 ml vody, popřípadě květinové vody, chceme-li se rozmazlit.

Máte? Super, tak a teď jdeme na podkladovku, která je nejen vyhlazující, ale díky přidaným aktivním látkám i pečující.


Rozpis na 30 ml

18 g Misha mixu

7 kapek Sensicare


Postup výroby je opravdu jednoduchý. Nejdříve si opatrně promícháme v malé misce všechny sypké prášky. Přidáme Lasemul a jojobový olej a mícháme, nejlépe metličkou, do hladka. Postupně přidáme všechny suroviny, nakonec po částech vmícháme Misha mix a přeneseme do lahvičky s dávkovačem. Já jsem použila skleněnou 30 ml lahvičku. Můžete klidně použít i dózu, prostě vezměte to, co máte po ruce.


Lasemul je výborný do dekorativní kosmetiky, protože ačkoliv se jedná o bohatý olejový emolient, nezanechává mastný film. Jojobový olej je pečující a je vhodný pro všechny typy pleti. Lift lipoactiv je libůstka pro 40 + a není povinný :)Hydrobalance dodá produktu hydratační účinek, polyfenoly jeje zase obohatí o cenné, pleti prospěšné látky.


Silica, rýže a ječmen mají vyhlazující účinek, aniž by ale dodávaly pokrytí. No a slídy dodají jemňoučkou barvu a lesk. Podle toho, jak se cítíte, můžete přidat na intenzitě, ale moc bych to nepřeháněla.



942 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Commentaires


bottom of page