top of page
Obrázek autoraMichaela Suchá

Sváteční mrkvový koláč

Honí mě mlsná, jak jinak. Protože by mi ale při té vší cvičební námaze bylo líto jen tak do sebe kopnout nějakou sladkou hrůzu, upekla jsem tuhle mrkvovou dobrotu, která je zdravější variantou receptu z kuchyně Lidlu. A sváteční proto, protože by jsme ke každému dni měli přistupovat jako k malému svátku...


Recept

1 a 1/2 hrnku (200 ml) celozrnné špaldové mouky jemně mleté

3/4 hrnku třtinového cukru (je to poloviční množství než v orig. receptu)

2 hrnky nastrouhané mrkve (prostě dvě větší)

1 hrnek slunečnicového oleje

3 vajíčka

1 hrnek nasekaných ořechů či semínek (já jsme vzala, co dům dal - sezam, slunečnice, dýně, vlašáky)

3 lžičky BIO prášku do pečiva s vinným kamenem - má vyšší dávkování než normální

špetka himalájské soli

1 lžička skořice


S těstem se moc nemažu :) Všechno odměřím a dám do misky robotu a je to. Přeci se s tím nebudu míchat v ruce, když už jsem si toho robota koupila. Těsto dáme do semínky vysypané dortové formy a vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C upéct. Koláč se peče cca 45 minut.


Koláč necháme vychladnout a navrch "nacákáme"polevu z třtinového cukru na moučku umletého) s pomerančovou šťávou a poklademe plátky mandlí.


Jsem si jistá, že vám bude tahle zdravější varianta původního receptu chutnat.


Díky že čtete můj blog a necháte se inspirovat k zdravějšímu a šťastnějšímu způsobu života.



244 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page